Pozitívumokban gazdag a kerámia lábas
Amikor a régi edénykészlet annyira kopottá, karcossá és foltossá vált, hogy abban már senki sem főz szívesen, akkor nem maradt más hátra, mint a csere.
A megszokott teflon fajtákat a kerámia lábas tudja pótolni, ami hihetetlen sok mindenre használható, huzamosabb ideig bírja a strapát, és még 450 Celsius-fok fölött is egységes marad, tehát a speciális ásványi anyagokból álló bevonat nem bomlik meg. A kerámia lábas felülete olyan sima, hogy az étel nem ragad rá, ezért a háziasszonyok nyugodtan főzhetnek egy kis mennyiségű zsiradékkal. A főbb jellemzők közé tartozik a magas ellenálló képesség, a problémák nélküli, gyors tisztíthatóság, a gyöngyházfényű külső és persze, az esztétika.
A kerámia lábas bevonata naturális adottságai révén ízletesebben és egészségesebben, rövidebb idő alatt főzhet és süthet ebben az ember. A pozitívumokból az sem maradhat ki, hogy a kerámia lábas képes teljesen megtartani a keletkezett hőt, így az ebben készített húsoknak, zöldségeknek jóval magasabb lesz az ásványianyag- és nedvességtartalma.