Az eszközfertőtlenítő népszerűsége napjainkban

Eszközfertőtlenítő

Ezek a berendezések általában az élelmiszer üzemekben használt kések, ollók, lánckesztyűk, illetve fenők tisztántartására, a makulátlan higiénia érdekében lettek kifejlesztve. Az eszközfertőtlenítő többnyire egyszerű felépítésű, ennek köszönhetően a karbantartási igénye minimális, meghibásodási valószínűsége pedig nagyon csekély.

A méretét tekintve egyaránt lehet kisebbet vagy nagyobbat beszerezni. Működése forró vízen alapszik. A víz hőmérsékletét az elektronika szabályozza, kitűnő pontossággal. A berendezés hőmérsékletkezelője órás kialakítású, aminek a segítségével könnyen nyomon követhető az aktuális víz-hőfok.

Az eszközfertőtlenítő falra rögzíthető verzióban is kapható. Tisztításakor célszerű ügyelni arra, hogy a klórtartalmú szerekkel ne érintkezzen a rozsdamentes felület, mivel ez az anyag károsíthatja. Az éttermek mellett, az eszközfertőtlenítőt húsüzemek, illetve hentesboltok is előszeretettel alkalmazzák. A berendezés vízszintérzékelővel van felszerelve, ami megakadályozza a víz nélküli üzemeltetést.