Fűszer a finomabb ételekért

Fűszer

Fűszer

Manapság már olyan különleges íz-világgal rendelkező ízesítőket gyártanak, amelyek megfűszerezik ételeinket. Hiszen só, bors és cukor nélkül sokkal rosszabb lenne az ételek íze. Ezek arra szolgálnak, hogy jobb ízt és zamatot adjanak a leveseknek, a főételeknek és a desszerteknek. A fűszer világa széleskörű. Mára már annyi fűszerünk ismert, hogy meg sem tudjuk számolni. Vannak, amelyeket csak sós ételekbe teszünk és olyanok is vannak, amelyeket csak édességekbe használunk. Sok esetben, a kettőt, a híresebb séfek már keverik is. Például igen híres kombináció a csokoládé és chili. Ez annyira nem új keletű, de csak néhány éve került be a köztudatba. A fűszerek több esetben valamilyen élettani hatással bírnak. Ilyen például a chili, a citrom, a gyömbér, a paprika, a tárkony, a bazsalikom és így tovább. A fűszer minden ember életében szerepet játszik. A szakácsok legtöbbször érdekes kombinációkat használnak egyes ételek esetében. A halaknál, a marhánál, a csirkénél és a sertésnél is más fűszer használatos.